trailrunning

trailrunning

onsdag 21 september 2011

Lidingö och bloggtorka


Det skrivs inte så mycket här för tillfället. För några dagar sedaan gjorde jag ett tappert försök att skriva ett inlägg medan Inez sov på dagen, men hon vaknade innan jag blev klar. Inlägget handlade om brist på sömn, motivation och tid för att blogga. Kanske kommer motivationen åter snart. Kanske inte.

Just nu tar Lidingö upp en ganska stor del av mitt fokus och därför skriver jag några rader. Sömnbristen gör sig påmind även här. Att aldrig få sova en hel natt, eller ens en halv gör att orken inte riktigt finns att träna så mycket som jag borde. Vissa dagar gör träningen susen och att jag piggnar till, men andra dagar känner jag att det enda som fungerar är att försöka vila. Promenera, eller kanske ta en kort joggingrunda med vagnen, men inte träna på riktigt. Långpassen har varit otroligt svåra att få in i vardagen. På helgerna vill jag umgås med familjen och känner inte att jag riktigt har tid att sticka ut i tre timmar. På vardagskvällarna är jag alldeles för trött för att orka. Det har alltså inte alls blivit så många långpass som jag hade tänkt. Snabbheten finns där, det visade inte minst resultatet på Midnattsloppet, backar har jag också kört en hel del, liksom terräng, frågetecknat är alltså uthålligheten. Med tanke på detta har jag reviderat målsättningen och kommer nu att känna mig helt nöjd med att bara ta mig runt. Når jag tre timmar är det fantastiskt, men det är inte nödvändigt. Jag tänker försöka springa på känsla och glädje. Hålla igen lite första biten och gå i så många backar jag behöver. Trots oron för attinte riktigt orka hela vägen känner jag mig mest förväntansfull inför lördagen. Det ska bli riktigt roligt.

Planerna på ett eventuellt maratonlopp nästa år har jag dock helt lagt på hyllan. Inser att livet med småbarn gör långpassandet nedprioriterat för mig. Dessutom gillar jag ju kort och snabbt betydligt bättre. Mina nya mål kommer därför vara att pressa ner tiden på milen och 5 km. Exakta tidsmål ska jag klura lite på.

2 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Du har säkert redan fått tipset och jag har själv ignen aning om det är bra eller inte, men "sova hela natten" av anna wahlström verkar ha funkat för flera andra.. trots att sixten sover bra jämfört med många andra vaknar han ibland många gnånger om natten, och väen om det oftatst går väldigt fort (ge napp och klappa lite) att få honom att somna om så stör det ju nattsömnen. så jag beställde faktiskt boken.. kan ju inte skada att läsa iaf.

hoppas vi stöter på varandra i helgen, men stort lycka till annars!! Du är starkare än du tror!

Anonym sa...

Så jobbigt när man inte får till det där med sömnen! Och som du säger så känns det inte riktigt värt att lägga 3 timmar på att springa på helgen när man hellre vill umgås med familjen! Jag har kommit fram till samma slutsats och kommer även jag fokusera på 5 & 10 km framöver. Troligtvis blir det inte ens nån halvmara nästa år heller.