trailrunning

trailrunning

lördag 13 mars 2010

Banrekord i snöslaskIdag var det dags för årets första tävling. Efter en låååång vinter skulle våren löpas in i och med solvikingarnas vårtävling. Pappa var på plats, och som vanligt när han kommer hit och tävlar så var det strålande solsken. Eftersom arrangörerna varnade för bitvis svårlöpbart underlag satte jag på mig min ena brodd innan start. 

Under uppvärmningen kändes kroppen seg och tung och maten som att den skulle komma upp vilken sekund som helst. När startskottet gick bestämde jag mig för att ta det lugnt. Jag hittade en bra rygg att hålla och samdra med, och ett jämt fint tempo strax under 5 min /km.  Underlaget var bitvis snömoddigt och lite slirigt, men bortsett från en kortsväng innan sista backen var det inte särskilt halt. Skönt att ha brodden i sliriga nerförsbackar. 

Sista kilometern ökade jag tempot lite och försökte hitta flyt utför. Sprang i mål å 38.32 25 sekunder snabbare än förra året. det är jag helt nöjd med. Det bästa var att jag lyckades mota bort alla negativa tankar. 

Välkommen underbara vår!! I morgon 15 km sen uppladdning inför seedningsloppet, med formtoppningsintervaller och massor av vila.

3 kommentarer:

Thomas Johansson sa...

Det är jag som är Solvikingen!

Frykenmo sa...

Härligt Mina.
Själv var jag och fotade på Skövde 6-tim.
Det var en del Solvikingar där som jag hejjade fram..:-)

Ha det...Frykenmo

Löpning & Livet sa...

Åh! Jag hade tänkt vara med men så blev jag tvungen att jobba. Tröstade mig med att det ändå skulle vara halt och störigt, men det verkar ju ha gått bra ändå :)

Grym tid!! Grattis!