trailrunning

trailrunning

söndag 4 maj 2008

Händelserik helg...

Så har ännu en helg passerat och jag har haft massor med uppslag till min blogg. De är inte direkt lika varandra så därför får de tre stycken.

1) Var tionde kille tycker att tjejer som klär sig utmanande eller haft sex med många killar får skylla sig själva. Var fjärde tycker att hon får skylla sig själv om hon druckit alkohol och är berusad. Killar som druckit kan inte riktigt rå för vad de gör tycker samma killar. Jag blir vettskrämd, men tyvärr inte förvånad. Hallå? Räcker det inte med ett nej? Tydligen inte. Jag bli ledsen och arg, som så ofta. Dessutom måste dessa tjejer dras med dåligt rykte, ingen tror att de inte ville bli våldtagna eftersom de ju har haft sex innan. Skäms på dig flicka! Du får minsann inte gilla sex! Då är du en hora och horor förtjänar att våldtas. Eller kan kanske inte våldtas. De är väl med på allt. Med alla.

2) SJ. När jag i helgen åkte hem till Örebro hände nåt surrealistiskt. Tåget släppte inte av oss på perrongen i Mjölby. Vi stod och väntade i gången när tåget plötsligt började rulla. När vi sa till blev vi otrevligt bemötta ungefär som att det var vårt eget fel. Vi som skulle till örebro blev kringschasade, först nörrköping sen katrineholm, sen hallsberg å så tillslut örebro. De stackarna som skulle till dalarna blev hänvisade till Sala, sen kunde SJ inte hjälpa dem längre. Bara 25 mil kvar då. Riktigt dåligt. Som tur var hade jag sällskap med ett mycket trevligt par och deras lille son. Så det blev en okej resa ändå, även om valborgselden slocknat när jag kom fram.

3) Såg på debatt på SVT om mediernas påstådda mörkning av vad invandringen kostar. Jag fattar inte. Folk är så egoistiska och själviska. Vi och dom. Dom kostar. Som om inte vi gör det då!! Alla kostar. Dessutom har det gjorts mängder av undersökningar om den snedvridna mediebevakningen av svenskar med utländs bakgrund. Ingen grupp är mer utsatt och nedvärderad. Vi är så himla snabba med att generalisera. Jag var så upprörd att jag nästan skrek åt TV:n. Jag blir så besviken på folk. Varför kan ingen bry sig om nån annan än sig själv.

Slutligen har jag firat hela helgen. Middag fest och presenter. Mys, mys. Även om det där med att vara kompisar på gamla meriter blev smärtsamt påtagligt. Tillsammans med det faktum att många av mina vänner från förr lever precis lika dant som förr. Inte lika roligt idag tycker jag. Bara supa och spy som gäller liksom. Nej tack! Jag är gärna 30, men då vill jag få vara det och inte låtsas vara samma person som för 10 år sedan

Kram

2 kommentarer:

kitty_k sa...

Grattis!!! Nu är du inte bara klok, du är stor också! Massa kram

kristina. sa...

Grattis! Hoppas du haft en bra dag.
kram