trailrunning

trailrunning

lördag 30 augusti 2008

Uppdatering

Jag vet att det var ett tag sen jag skrev, men det är mycket nu. Förra helgen sprang jag midnattsloppet och om man ska analysera loppet lite kan man väl säga att jag sprang för fort i början vilket ledde till att jag inte orkade springa hela tiden. Efter en sommar full med kärlek och lättja, och nästan helt utan träning har jag ju inte direkt samma kondis som i våras och då var min träningsdos inte heller på topp. gentligen har träningen legat lite efter sen förra hösten om jag ska vara helt ärlig. rots att jag borde förstå detta så älgade jag i väg i ett högt tempo i början. Det kändes bra fram till 3 kilometer då första vätskan kom. Då kändes det som att jag skulle gå sönder av trötthet. Jag vilade ett ögonblick och älgade sedan på igen, vid 5 km hade jag 25 minuter, vilket jag är nöjd med, men sen gick det utför. Jag fick snällt gå en bit för att hämta andan och när vi sedan kom till Linnégatan och det blev uppförsbacke kändes det verkligen att jag är sjukt otränad. Väl uppe på krönet trodde jag att vätskan skulle komma. Äntligen. Men inte då, vätskan kom först en kilometer senare. De sista 2 kilometerna sprang jag lite snabbare igen, men blev lite lurad av en saknad 9km-skylt: när jag väl började spurta var det bara några hundra meter kvar. Sammanfattningsvis var det knappast mitt livs lopp.

Men nu ska det bli ändring. Jag ska bli fit som aldrig förr. ykla till jobbet (har jag börjat med), träna minst 3 gånger i veckan (har också börjat bra) och äta hälsösammare (kanske....). Vi har fått värsta lyxgymkorten från jobbet. Guldkort som till och med ger tillgång till gratis solarium och massagestol. Igår var jag där i tre timmar och utnyttjade alla fördelarna. Det känns grymt lyxigt, hela stället osar av rikedom och flärd. Kanske måste jag köpa nya lyxiga kläder... hmm. På måndag ska jag gå på vibrationsintro så att jag utnyttja vibrationsplattorna. Att stå på en sån i en halvtimme ska visst motsvara flera timmars löpning... vi får väl se.

Nu har jag dessutom jobbat en hel vecka med elever. Det känns skönt. Saker och ting börjar falla på plats, vi har fått lokaler så alla får plats (kan ju vara bra) och på måndag får vi ett ordentligt schema. Att jobba på en nystartad friskola har fördelar och nackdelar. Denna vecka har vi burit möbler och sopat golv, inte riktigt lärarjobb, men det måste ju göras. Den största fördelen är att det känns som att alla har stort inflytande på hur skolan fungerar och det gillar jag.

I övrigt är livet fantastiskt. Jag är fantastiskt lycklig. Alla beståndsdelar är precis som jag vill att de ska vara. Jag känner mig bekräftat både på jobbet och privat. Det är helt enkelt underbart.

Kram

1 kommentar:

Linda sa...

Vad är det för lyx ni har fått från jobbet? Kanske din rektor kan prata lite med min? :) Vet vad du menar med hur det är att jobba på friskola och jag kan meddela att det är bara att vänja sig!!!