trailrunning

trailrunning

måndag 5 april 2010

Raggmunk

Efter några dagar på romantisk semester i huvudstaden är jag hemma igen och redo för påsklov. Stockholm bjöd på solsken långa promenader och god mat, men ingen löpning.  Måste säga att det var otroligt skönt att bo på hotell och njuta av bristen på åtaganden och måsten. Gör susen för både kropp och själ. 

Idag bjöd dagen på ett besök på 4h-gården i Tolsered, med glada barn. Därefter hade vi IK-jogg träning redan vid två tiden. Stockholm bjöd visst på snö idag, men Göteborg var grått och regntugnt, men med riktig vår i luften och minst 10 plusgrader. Perfekt löpväder. Efter sedvanliga 2,5 km uppjogg körde vi löpskolning med mångsteg, koordinationslopp, hälkickar och en ny komplicerad variant av höga knän där man ska spänna upp foten när den är i luften och sedan liksom släppa den precis innan den slår i marken. För optimalt frånskjut. Pulsen rusade trots behagligt tempo. Det måste varit all tankeverksamhet. 

Efter löpskolningen var det tusingar som gällde. 5 st i 4.45-4.30 tempo var tanken. Pojkarna hade bestämt sig för att köra i mitt tempo idag, eftersom de har en tendens att slita i för snabbt. Jag är en mästare på att hålla givna tempon oavsett om jag kör med eller utan Garmin. Partiet vi körde i lutade lätt utför tills vi vände och sista 500 gick alltså lätt uppför. Första intervallen gick därför lite snabbare än beräknat eftersom jag räknat med att förlora en del fart uppför. Intervallerna höll en mycket jämn fart av 4.35, 4,36, 4,33, 4,33, 4,32. Det roligaste av allt var att vår tränare var med och sprang efter lång tid av skada. Det såg lätt ut. Kul. 

Efter maklig nedjogg hemåt stretchade vi och talade målsättningar. De säger att jag borde kunna springa snabbare än jag själv tror och coachens tips är att köra fler långpass och kanske lite mer snabbdistans. På Lördag är det i varje fall dags för mitt längsta långpasss för i år. 21 km på göteborgvarvets premiärbana. Skoj ska det bli. Synd bara att jag missar Andrea och Maddes ultragrej, det hade också varit kul. Men det går väl fler tåg.


3 kommentarer:

Frykenmo sa...

Trevlig läsning, 4:30 tempo :-) Så fort har jag nog bara sprungit en gång...imponerade.Själv nöter jag mil och backar just nu, ingen 4;30 tempo i mina uppförsbackar,(inte nedför heller). Imponerade...
Ha det...Frykenmo

Anna sa...

Oj vad kul med lopp på lördag. Går allt enligt planerna ska jag också testa benen på lördag. Bra jobbat med tusingarna i dag. Ett jobbigt men givande pass.

Löpning & Livet sa...

Synd att du missar på lördag, men det kommer säkert fler chanser :)

Bra sprunget också!