trailrunning

trailrunning

lördag 16 oktober 2010

Underbarhöstpromenad i Färjenäsparken och runt Eriksberg

Idag skiner solen och det är härligt klart och högt i luften. Nästan krispigt. Hösten är min favoritårstid och idag visade den sig verkligen från sin bästa sida. Med bra musik i öronen och löparskorna på fötterna begav jag mig därför ut på upptäcksfärd i omgivningarna. Vi har bott här i snart två år, men det finns fortfarande mycket att upptäcka, delvis på grund av att vi bor i ett väldigt expansivt område som förändras hela tiden, men också för att vi alltför sällan ger oss av på upptäcksfärd. Idag begav jag mig i varje fall ner i hamnen och den relativt nyanlagda Färjenäsparken som ligger precis vid brofästet. Jag tycker inte att det var så många månader sedan jag gick där sist, men oj vad det hade hänt grejer. I anslutning till den underbara lekparken som finns i parkens ena ände hade de anlagt ett utegym och dessutom mätt ut en slinga på 1400 meter, komplett med 200 metersmarkeringar. Perfekt för långa intervaller. Detta utegym kommer nog att bli välbesökt av mig och bebisen. Hela parken var dessutom ombyggd, med terasser och odlingar, utsiktspunkter och fikabord. Helt enkelt supermysigt. Trots att jag egentligen inte var optimalt klädd var jag tvungen att springa en kilometer så fort som jag bara orkade. Benen hade ett eget liv och det kändes helt underbart att få fylla lungorna med höstluft och få känna hur pulsen rusade. Attans vad jag saknar löpningen. Promenader ochcrosstrainer i all ära, men inget går upp mot löpning. Promenaden avslutades med en stor cappucino och hallonpaj på ett mysigt italienskt café nere i hamnen. Ibland är livet helt underbart. Tänk vad lite som och frisk luft kan göra med humöret.

Såhär i vecka 34 börjar magen vara ganska stor. Jag har gått upp exakt 10 kilo (8:a sen invägningen i vecka 12) och har ett midjemått på exakt 100 cm där jag är som allra bredast.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hittade din blogg via jogg.se. Bor själv nära Eriksberg och tackar för tipset om löparbanan vid nya lekplatsen. Perfekt!