trailrunning

trailrunning

fredag 25 mars 2011

Fantastiska kropp

För knappt fyra månader sen genomgick min kropp en omfattande operation. Av detta syns knappt ens ett spår, bara en tunn röd linje precis vid troskanten. Inte heller märks det vid löpning eller annan träning. Innan denna operation hade min kropp utsatts för en ganska stor påfrestning i form av hormonpåslag och viktuppgång. Av detta märks heller inte mycket. Vikten är borta och kroppen känns i princip som vanligt. Förutom allt detta utsattes kroppen för en mycket måttlig träning under nästan ett år, varav drygt tre månader i princip helt utan träning. Men även detta verkar min kropp ha klarat av. Efter drygt två månaders hemmaträning kan göra lika långa plankor som innan graviditeten och lika många armhävningar. Antagligen tar jag lite mindre i bänkpress och latsdrag än innan, men konstigt vore väl annars. Vid gårdagens löppass, som var det fjortonde sen förlossningen och det sjunde utan gånginslag, kändes en mils löpning som ingenting. Om något så kändes det lättare än innan graviditeten. Kroppen är fantastisk!

4 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Ja, kroppen är verkligen grym! Ofta glömmer vi det, och klagar bara på allt vi inte klarar av.

Trevlig helg!

Kram

Marta sa...

Underbart!! Kvinnokroppen är hur grym som helst. Så kul att du är tillbaka och framgångarna i löpningen fortsätter. Jag har en fråga, Tränade du magen specifikt under denna tid med mer än plankor? Jag känner mer eller mindre som du. Det mesta är tillbaka på sin plats förutom själva magen som är fortfarande mycket större än vad den brukar vara på min "ogravida" kropp.

Löpning & Livet sa...

(Kvinno)kroppen är fantastisk! Och det känns så roligt att få läsa om dina framsteg! Hoppas att det går lika smidigt för mig också.

Mia sa...

Heja kroppen! :)

Hoppas vi ses på nåt långpass framöver!

kram mia