trailrunning

trailrunning

måndag 3 oktober 2011

Mysjogg och Inezträning

Jag är en riktig höstälskare som trivs allra bäst den här tiden på året, så även om helgens sommarvärme var härlig blev jag inte besviken när det var lite mer höstlikt utanför fönstret i morse. Efter en helt hopplös kväll full av ledsenhet och kryp i kroppen belönade Inez mig med en natt av helt okej sömn. Vi tog myssovmorgon och gick inte upp förrän halv nio, efter ett par timmars halvsovande och gosande i sängen. Hon är som allra gosigast på morgonen min lilla tjej. Efter en lugn frukost och ytterligare lite mys, gav vi oss ut i höstrusket på en liten löptur. Inez behövde sova och dessutom få i sig lite frisk luft efterom hon är förkyld och jag behövde frisk luft och att ladda batterierna. 7 km vagnjogg i lugnt tempo fick vi ihop i den fuktiga och syrerika luften.

När vi kom hem åt jag min absoluta favoritlunch, turkisk yoghurt med hallon och banan och läste lite bloggar. Inne på Missagdas blogg läste jag om hennes tuffa intervaller och styrkepass och blev så inspirerad att jag var tvungen att riva av lite styrka jag också. Jag försöker att hemträna minst en gång per vecka, oftast mer, men jag har ingen riktig plan för det för tillfället och jag är dålig på att skriva ned vad jag gör. Jag ska försöka få till lite mer struktur i styrketräningen nu inför vintern. Mitt gymkort försvann med jobbet så nu är frågan om jag ska skaffa ett nytt (och i så fall var?) eller om jag ska köra på enbart hemträning den här vintern. Jag kan inte riktigt bestämma mig, men innan jag börjar jobba igen blir det nog inget gymkort i alla fall, eftersom jag försöker sköta det mesta av min träning på dagen när jag ändå är hemma.

Dagens styrketräning inleddes med lite axel och ryggövningar med hjälp av exetuben. Inez tyckte att det var hysteriskt roligt att se mig dra i sen röda gummisnodden. Hon skrattade högt flaxade med armarna och liksom hoppade upp och ner med hela kroppen. När jag sedan gjorde plankan och armhävningar klättrade hon upp på mig för att hjälpa till. I några övningar fick hon agera vikt vilket hon tycker är väldigt roligt. Över huvud taget gillar Inez skarpt att titta på, och vara med, när jag tränar, det gör ju dessutom att det blir mycket roligare för mig.


2 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Det är så himla roligt att de små tycker det är kul att titta på! Då känner man sig mindre "ego" och man slår liksom två flugor i en smäll :)

mina sa...

Precis, det är som att leka med sitt barn ju :)