trailrunning

trailrunning

söndag 2 oktober 2011

Underbara intervaller
Hela helgen har spenderats på vårt nyinköpta lantställe, en riktig torparidyll på Skaraslätten. Det är härligt att vara på landet och njuta av stillheten naturen och av familjen. Dessutom får man en hel massa gjort när man inte har stadens alla måsten runt sig. Jag fick några timmar för mig själv och lyckades skriva klart hemtenta i statistik och en annan uppgift som jag haft hängande efter mig. När jag var färdig satte jag mig i solen och njöt av lugnet och en kopp kaffe alldeles för mig själv. Det är inte många stunder jag har bara för mig själv nu för tiden, särskilt inte just nu när Inez är så mammig, så de få jag har ser jag verkligen till att njuta av. På eftermiddagen hjälptes vi åt att klippa gräset och Inez och jag passade också på att leka lite på studsmattan. Inez älskar verkligen att vara på landet och det är härligt att se. tyvärr var det så mycket mygg att vi inte kunde vara ute särskilt länge, särskilt inte på kvällen, vilket var synd eftersom helgen ju bjöd på riktigt sommarväder.

Idag passade jag på att få lite egentid i form av löpning. Vi har bara ägt torpet i en månad så vi har inte hunnit utforska omgivningarna så mycket ännu. Stället ligger vid vägs ände, men om man korsar en åker hamnar man på grusvägar som sitter ihop med det allmänna vägnätet. Det är slättlandskap med åkrar och gårdar blandat med skog. Mil efter mil med grusvägar och mindre asfaltsvägar att upptäcka i löparskorna. Idag blev det dock bara en kort sväng. När jag springer utan vagnen vill jag gärna att det ska bli antingen långt eller kvalité. Mysjogga kan jag lika gärna göra med vagnen. Eftersom jag bara hade en knapp timme till mitt förfogande idag fick det alltså bli kvalité. Jag funderade först på att köra tusingar, men bestämde mig sen för att 400-ingar passade bättre. Jag ska ju trots allt springa kort och snabbt på bana ganska snart och behöver få i lite fart i kroppen. Jag programmerade min Garmin med 10 stycken 400-ingar och lika många 100 meters viloperioder. Klockans display visade bara sträckan och hur många intervaller jag hade kvar så jag kunde inte se vilket tempo jag höll. Lika bra det. Jag har alltid gillat att köra på känsla. Ville att det skulle vara ordentligt jobbigt idag, men smatidigt kännas kontrollerat. Försökte koncentrera mig på teknik och stegfrevens. Räknade stegen. 140 steg borde vara en intervall. För varje intervall tog jag i lite till, ökade tempot en liten liten aning. Hittade ett bra flyt och blev precis lagom slut. De tre första var lätta och de tre sista var urjobbiga. Den sista var så jobbig att jag fick kämpa de sista stegen. Härligt! Precis som jag vill ha det. Innan nedjoggen tittade jag på passet i klockan. Tempot hade varit mellan 4.15 och 3.42, med de snabbaste tiderna på slutet. Det är jag väldigt nöjd med. Det känns bra inför KM. Men bäst känns det att springa korta intervaller igen. Jag älskar det och det har blivit alldeles för få på senaste tiden. Måste se till att få in sådana pass lite oftare nu ett tag.

Den här veckan blir det nog annars dåligt med träning. Henrik är borta nästan hela veckan och då är det svårt att få in träningen i vardagen. Men en och annan vagnjogg ska nog hinnas med och lite mammastyrketräning. Kanske hinner jag klämma in lite kvalitet också. kanske någon form av snabbdistans och kanske en liten intervallstege. Vi får väl se.

4 kommentarer:

fitnesscoachen sa...

Vad underbart med eget torp! Där kommer du kunna ge dig ut på riktigt härliga turer!

Miss Agda sa...

Underbart med ett eget landställe! NÅgot vi drömmer om, men får nöja oss med en segelbåt så länge (det är också underbart!).
Jag borde nog investera i en garmin, låter så "enkelt" med att bara ställa in och sedan springa ;) Enkelt är det ju såklart inte, men man behöver göra det enklare för sig för att kunna satsa allt på själva löpningen!
Tack för att du peppar hos mig förresten, betyder mycket!!

Västgötskan sa...

Jag är också en "sucker" för korta intervaller. Men jag skulle behöva köra lite längre.. Det tar vi en annan dag...... Hi hi! :-D

Karin sa...

Härligt att få utförska vägarna kring ett underbart alldeles eget torp! Finns det nå bättre?

Problemet för mig är att jag ofta fastnar hemma, på gräset med en bok eller målarpensel... Men visst har det blivit fina rundor på små grusvägar och stigar!