trailrunning

trailrunning

onsdag 18 augusti 2010

Graviddiabetes och kettlebellsarmy

Gårdagen var en dag full av intryck. På morgonen var jag på glukosbelastning vilket innebär att man testar hur kroppen tar hand om socker. Jag fick inte äta eller dricka (!) någonting från 22.00 kvällen innan och skulle sedan igår morse dricka 5 dl 75% sockerlag. Det var inte direkt gott, men jag svalde tappert ner vätskan och satte mig sedan för att vänta. 2 timmar stillasittande väntan var planerat. Med musik i öronen och bok i handen gick det förvånansvärt bra. Mindre bra gick själva testet. Jag har antagligen vad man kallar graviddiabetes och ska gå på vidare kontroller på specialistmödravården nästa vecka. FY. Fröken duktig i mig kände sig misslyckad och ohälsosam. Som att jag misslyckats på ett viktigt test. Efter att ha brutit ihop kom jag dock igen med hjälp av min älskade sambo. Får se det som ytterligare en anledning att träna.

Appropå träning var det sedan dags för Kettlebellarmy med Madde och Andréa. Kul att träffa dessa fantastiska tjejer i verkligheten. De bjöd på ett tufft pass som bitvis kändes som gjort för min gravidkropp. Mycket fokus på bål, lite ben och lite armar. Vissa övningar var lite väl tuffa för min gravidkropp, men då avbröt jag dem helt enkelt lite tidigare. Men det mesta klarade jag av och det gjorde att jag kände mig stark och hälsosam. Detta var precis vad jag behövde efter
morgonens dystra besked. Ännu har jag ingen träningsvärk, men det kanske kommer

4 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Du var grym och jag är sjukt imponerad av din framfart med stora magen!!

Tråkigt med diabetesen dock. Men just den formen är ju inget man kan styra över själv. Du verkar stark och kommer klara det!

Fitnesscoachen sa...

Riktigt bra jobbat! Jag var allt lite orolig innan, för hur magen skulle gilla allt springande, men du såg ju tokfräsch ut hela tiden!

mina sa...

Tackar tjejer, min bebis gillar nog att springa tror jag och jag älskar hård träning, de flesta övningarna kändes ju som lysande gravidförberedelser

Linda sa...

Du är sååå duktig, Mina. Tänk på att ta det lugnt ibland också. I min soffa framför en film kanske?
Kram.