trailrunning

trailrunning

torsdag 24 februari 2011

6 progressiva kilometer i Örebro


Kallt, frostigt och blek februarisol. Så kan man sammanfatta dagens väder. Först kände jag mig lite tveksam till att ge mig ut, -10 kan vara riktigt kallt och jag är ju inte riktigt van. Men möjligheten att springa i dagsljus utan vagnen gick inte att motstå. Väl uta var det bitande kallt, men härligt. Jag hade behövt en tröja till för magen blev nog aningens för kall, men i övrigt var det perfekt. Kylan bet i kinderna och snön knarrade under skorna. Här i Örebro är det inte vår, det är vinter. Men vinterlöpning är mysigt. Min kropp svarar bättre i kyla än i värme, jag blir sällan för kall medan värme gör att energin tar slut på en gång. Varm blir man ju av att springa liksom.

Planen var att springa en kilometer längre än i lördags, dvs 6 km. De första två gick ganska trögt, men när jag väl var ordentligt varm kändes det bara bättre och bättre. Jag bestämde mig för att testa att öka farten lite. Springa tekniskt. Bara lite och inte särskilt långt. Det var så härligt. Det kändes verkligen som att springa.

På måndag ska jag åka till Skatås och springa med IK jogg. Jag längtar redan

När jag kom hem låg Inez och sov på morfars bröst. Det värmer ett mammahjärta

3 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Vad bra du verkar ha kommit igång redan! Det känns bra inför min comeback om några veckor!

I helgen ska sixten få träffa sin morfar och plastmormor för första gången :)

martunia sa...

Låter som helt underbara 6 kilometer. Men har du övergett programmet eller har du redan kommit så lång i det? Och jag håller med dig att komma hem och se sin lilla guldklimp hos någon av den nära familjen värmer gott. Det är ett vinnande koncept där alla blir nöjda och glada.

mina sa...

A: Ja just nu känns det väldigt bra faktiskt. Det svåraste är nästan att inte skynda för fort.

M: Nej jag har inte övergivit programmet, men har däremot gjort klart det. Drygt två veckor tog det. Jag tänker nog fortsätta att varva en del med gång när jag har vagnen med mig, men utan vagnen kör jag nu utan gångpauser. Tänkte öka en kilometer i veckan på mitt helgpass och sen försöka köra något mer kvalitetsinriktat pass kanske varannan vecka. Funderar över ett bra upplägg och kommer att presentera det i bloggen snart.Första målet är ju att ork springa hela göteborgsvarvet och det är inte så långt kvar tills dess så det gäller att ha en smart plan