trailrunning

trailrunning

söndag 15 maj 2011

hagel hästar och huliganer

Eller några huliganer såg jag visserligen inte, om man inte räknar tipspromenerare med stora gula paraplyer som huliganer.

Strax innan jag skulle ge mig ut förbyttes regnet utanför fönstret mot hagel. Läge att stanna inne?Det kanske någon hade tyckt, men när det är sista möjligheten på en vecka att få till ordentlig löpning utan vagn är innesittande inte ett alternativ. Eftersom jag dessutom är ett stort fan av regnlöpning borde ju hagel också passa bra. Så här i efterhand kan hagellöpningen bäst sammanfattas med att jag var glad att jag hade keps.

Trots det ilskna vädret kändes det lätt att springa idag. Regnet frigör syre och gör att det känns lätt att andas. Dessutom är det lite skoj att plaska i vattenpölar. Som på dagis. Vädret ger liksom löpningen en extra dimension. Löpskolning i spöregn: mångsteg mellan vattenpölarna, höga knän i hagel och indianhopp i leran. Väl uppe i spåret satte jag av på terrängintervallerna. Regnet hade gjort stenar och grenar lite hala så tempot fick hållas nere i utförspartierna. Det lilla spåret är ganska kuperat och bjuder på en del riktig terränglöpning. På varje varv passerade jag ett gäng tipspromenerare med stora gula paraplyer. "Se upp" hojtade jag och de flyttade sig snällt. Sista varvet var de beredda och hejade glatt på mig. Då dök istället en ponnyridningshäst upp på spåret. Nu insåg jag mig besegrad och bestämde mig för att ta sista intervallen på asfalt istället. Totalt fyra terrängintervaller och en snabb asfaltskilometer på 4.33 fick jag ihop. Ett riktigt spännande och omväxlande pass. Sista kilometern hem var det dessutom gassande sol.

2 kommentarer:

Mia sa...

Ett pass helt i min stil you know :)

martunia sa...

Skam den som ger sig för lite hagel. Tufft att ge sig ut i sådant väder och kul att det gick bra. Trots all trafik ute i spåret.