trailrunning

trailrunning

onsdag 11 maj 2011

Lyckliga dagar

När solen skiner och temperaturen stiger över 20 grader är det verkligen en ynnest att få vara ledig. Närheten till kajpromenaden på Eriksberg gör det inte direkt sämre. Vi tar långa promenader, dricker kaffe nere vid kajen, umgås med andra mammor eller bara softar på uteplatsen. Med Inez lekandes på en filt får jag tid att dricka kaffe, läsa tidningen, lite kurslitteratur, eller några sidor i födelsedagsboken "Born to Run." I de stunderna njuter jag. Njuter av att vara ledig, av att vara mamma och av livet som sådant. Tänker att vi har tur som bor i detta fantastiska land med ett föräldraförsäkringssystem som tillåter mig att njuta på detta sätt.

En annan sak som blivit en god och njutningfylld vana hos oss är Mamma Bootcamp-träningarna. Att komma iväg två morgnar i veckan och få träna i ett grönskande Slottskskogen är verkligen något som bidrar till mitt välbefinnande. Inez tycker inte att det är riktigt lika kul, i varje fall inte hela tiden. Hon älskar att ligga bredvid på filten när jag gör plankan och att titta på när jag gör utfall. Men att vara i vagnen för långa stunder åt gången är inte hennes melodi riktigt. Som tur är kan man ju variera träningen utifrån hennes vilja. På gårdagens träning var GP på besök för att göra ett reportage. Inez är en riktig liten linslus och smilade upp sig ordentligt inför fotografen. Vi får väl se om hon dyker upp i tidningen nån dag framöver.

Idag är det babysimsonsdag för Inez och vilodag för mig. I morgon blir det Bootcamp igen och lite backintervaller innan om Inez är på humör.

1 kommentar:

Miss Agda sa...

Jag är också så himla tacksam över att få vara hemma mammaledig, vilken välfärd!!!