trailrunning

trailrunning

måndag 3 mars 2008

måndag och början på ett nytt liv...

Var på gymmet idag, för första gången på hur länge som helst. Jag vill gärna intala mig själv att jag bara tränar för att må bra. Att jag inte alls faller för de ideal som pumpas ut i media om hur man bör se ut för att vara lycklig. För det är ju det de inbillar oss, att man blir lyckligare av att vara smal och snygg. Ha de rätta kläderna och frisyren och dessutom den rätta inredningen. Allt för tillväxten.Om det ska gå bra för Sverige måste vi ha tillväxt och ingen tillväxt utan konsumenter. Så köp köp köp ropar de. Mår du dåligt? Bota det med en större TV eller flashigare mobil, eller varför inte en Herbal life-diet. Vad gör det sen om jorden mår sämre och sämre och de fattiga blir allt fattigare? Skit i det så länge vi får vara lyckliga och vackra. Nej, ibland tänker jag att jag borde vara mer som förr, inte shoppa annat än second hand och äta enbart miljövänligt vegetariskt och ekologiskt. Jag till och med vägrade ta körkort och ett tag också att ha pojkvän. Så politisk var jag, inte tänkte jag rätta in mig i några heteronormativa parrelationer med uråldriga inbyggda könsrollsmönster icke!

Men det var då det. Nu står jag där på gymmet med alla de andra och speglar mig. Inser att jag blivit sambotjock utan att vara sambo. Så nu är det dags att börja ett nytt liv igen. Ett liv med ordentligt med träning. För att jag mår bra av det och kanske en smula för att jag trots allt vill vara snygg till bikinisäsongen.

Oj vilka ytliga inlägg jag skriver nuförtiden :)

2 kommentarer:

Mina sa...

Eller. Varför inte skaffa sig en orsak till tjocknaden så man kan efterkonstruera. Bli sambo. Tror det också skulle kunna ses som politik.

Eller. Så är jag sambo för att jag är tjock... vilket kom först? (schhh.. tjockisen var först)

:-D

Nosse sa...

Ähh det var väl inget ytligt inlägg och även om de var en smula ytligt så går de ju då inte att jämföras med min. Klart vi påverkas av samhället. Att leva sunt och träna gör ju att vi mår bättre och när vi mår bättre ser vi ju bättre ut hur tjocka eller smala vi än är. Du är inte ett dug sambotjock stumpan!