trailrunning

trailrunning

måndag 7 april 2008

Måndagstrött bitterfitta...

Nä skämt å sido är jag inte särskilt bitter, men väligt måndagstrött. Har fortbildat kollegorna i språkutvecklande pedagogik, en liten studiecirkel jag håller i. Alltid lite nervöst att föreläsa för sina kollegor, som imånga fall är både äldre erfarnare och kanske klokare än jag. Men det gick ganska bra tror jag. Kom av mig lite av nervositet, trodde de skulle bita mig i näsan när jag sa att bänkboksläsning och fylleriövningar INTE är språkutvecklande utan att det som gäller är att läsa tillsammans. Men de satt tysta och lyssnade, några kom till och med med glada tillrop :)

Nu ska jag krypa ner i sängen med Bitterfittan. Även om den handlar om en småbarnsmor som är bitter över ojämställdheten i sitt förhållande, vilket ju är ganska olikt min situation, kan jag känna igen mig i mycket av det hon skriver. Framförallt det om att de männsiskor som hävdar att vi lever i ett totalt rättvist samhälle alltid är de i maktposition oavsett om makten ligger i att vara man eller i att vara rik/välutbildad/vit. Egentligen känner jag kanske mer igen mig i Isadora i Rädd att Flyga, även om jag är allt annat än flygrädd. Så får ni räkna ut resten själva :)

Kram

2 kommentarer:

Robert sa...

Bänkbokläsning är jag med på men fylleriövningar...den är jag inte med på...?! Har det överhuvudtaget något att göra med alkohol :P Förlåt för denna fantastiskt onödiga fråga, men jag måste veta.
Kram

mina sa...

Haha, fylleriövningar är övningar som är så enkla att man kan göra dem även på fyllan, alternativt i sömnen, eller i varje fall utan att förstå ett dyft av det man gör och utan att lära sig någonting. Typ: full fullare __________

Kram