trailrunning

trailrunning

lördag 19 april 2008

sol,hopp och kärlek


Vaknade av att solen kittlade mig på näsan. 6.47 visade klockan. Låg en stund och funderade. Kan jag verkligen gå upp redan? Hade bestämt att denna helg skulle gå i sovandets tecken. Kände efter. Utvilad. Så fantastiskt skönt att vakna utsövd av solen. Slippa den irriterande signalen från mobilen. Signalen som gör mig trött, även om jag vaknat ganska pigg tio minuter tidigare. Skumt. Tvånget att gå upp provocerar fram tötthet. Kanske. Men idag är det lördag, april och strålande sol. Jag känner mig stark. Lycklig. Full av liv.

Så jag klev upp, drack kaffe i en av mina vackraste koppar och njöt av morgonen. Funderade över mitt liv och skrev en lista. En lista över allt som måste göras innan jag flyttar. Flyttar! Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att det är sant, men om en dryg månad ska jag hämta nyckeln tillmin alldeles egna lägenhet i Göteborg. Fortfarande inget jobb (Grattis R), men jag tänker inte låta det förmörka denna soliga dag. Det ordnar sig. Tänker jag oftast. I varje fall dagar som idag, när solen skiner och mitt hjärta fylls av sol, hopp och kärlek. Kärlek till livet, till våren, till allt och alla.

Skrev som sagt en lista. Även om det är 7 veckor kvar till flytten känns det lite bråttom. Har en fullbokad vår. Bara två helger i Hässleholm efter denna. som kontrollfreak behöver jag alltså en lista över allt som ska göras och när det ska hinnas med. Kände mig lite stressad igår, men nu har jag kontroll igen. En lista. Tänk vad enkelt det kan vara. Kankse borde jag slappna av, våga släppa taget lite ibland. Men... då skulle jag ju inte vara lycklig. För mig krävs total kontroll för att jag ska kunna vara spontan. En lista, ett schema, sen kan jag njuta av stunden. Ögonblicket. Sen kan jag vara spontan. Göra avsteg från min lista. När jag vet vad jag missar. Men först då.

Nu ska jag promenera i solen. Njuta av ögonblicket!

1 kommentar:

Robert sa...

Du är klok du! Jag få' la ta o skriva en lista ja mé då... :)

(o ta bort den där ordverifieringen från kommentarsidan...den gör mindre nytta, så länge du inte sysslar med hemligheter ;) )