trailrunning

trailrunning

lördag 13 februari 2010

Långpass och pulka


Efter helvila och trevligt tacomys på fredagen var det i morse dags för Göteborgsvarvets gemensamma långpass. Hämtade upp C vid halv tio, efter att ha laddat med hallongröt och ett kokt ägg. Valde att äta lite mindre än vanligt, men istället lite närmare inpå passet. I vanliga fall brukar jag se till att vänta minst två timmar mellan mat och löpning, men då måste man ju gå upp så himla tidigt. Denna frukost fungerade utmärkt. Inga känningar av håll, men tillräckligt med energi för att orka.

Det var en alldeles underbar dag att springa på, strålande februarisol och massor av snö på delsjön. Vi körde åttan plus Bertilssons stuga, den extra svängen är bedårande vacker bitvis. Vi var i den långsamma gruppen och tempot skulle vara mellan 6 och 6.30. När vi vek av mot Bertilssons tdelades gruppen i två och vi som ville springa den extra rundan följde med Frank. Frank är som en liten iller. Han har sprungit typ 400 maror, en riktig krutgubbe. Tillskillnad från de andra ledarna har han ingen gps-klocka utan kör tiden på känn, vilket ofta leder till ett något högre tempo. Idag pendlade tempot mellan 5.45 i uppförsbackarna och 5.10 utför. Ganska mycket snabbare än 6-6.30 alltså. Inte mig emot men för några i gruppen blev det rejält jobbigt. C kämpade på bra även om tempot var betydligt högre än vad hon är van vid på långpass. För att räknas som långpass blev det dock lite kort bara 11,5 km. Får nog lägga in ett längre, långsammare pass i veckan. på mitt sportlovsträningsläger. Och ja pappa, jag lovar att vila massor.

Nu på eftermiddagen har vi åkt pulka och haft snöbollskrig. Nu ska vi dricka varmchoklad spela Svea Rike och ikväll blir det Melodifestival och OS. (Helena, Helena; Helena)


2 kommentarer:

Miranda sa...

Låter ju som ett jättefint pass :) och hur gör man hallongröt??

mina sa...

Absolut ett jättefint pass. Ibland är jag sjukt less på vinern, men vissa dagar är den faktiskt underbar.

Hallongröt gör man genom att blanda en deciliter frysta hallon i gröten när man kokar den. Supergott