trailrunning

trailrunning

måndag 22 februari 2010

Vintrig njutning

 www.freedigitalphotos.net


När jag lämnade jobbet i förväg idag på grund av snön trodde jag knappt att jag skulle komma iväg på kvällens träning. Men som tur var slutade det snöa. Som tur var. Vill ju inte missa veckans bästa pass. Det jobbigaste. Roligaste. Mest peppande.

Kom upp till ett gnistrande Skatås. En aning sen. Lite seg i kroppen. Vanliga gänget. Snabba grabbar. Lite för snabba för mig, men peppande snabba. Nån att ta rygg på. Först några km uppvärmning. Snön knarrade under skorna. Sjön omgavs av lampor. Gnistrande vit mot den svarta himlen. Det var bara att andas in den friska vinterkvällen, låta den fylla lungorna och njuta. Bra flyt, vi fortsätter lite till. Sammanlagt 5 km. Sedan dags för intervaller 800+600+400+200 x2. Bra fart. Kroppen kändes stark. En aning bakhalt, men bara en aning. Snabbt, kanske lite för snabbt. 4.15 tempo i snitt. Men det kändes bra och då är det väl bara att köra. Sista 800 meterna ökade jag tempot. Lät fötterna flyga. Kämpa. Hjärtat slog dubbelvolter. 800 meter är ganska långt, särskilt i slutet av en intervallstege. Med bultande hjärta och stumma ben klockade jag in på 3 minuter blankt.  Sen lufsade vi hem. Lät kroppen vila i löpsteget, njuta av omgivningarna och den vackra vinterkvällen. 14 km blev kvällens resultat varav fem riktigt jobbiga. 

Jag säger det igen: Attans vad snabb jag kommer att vara när snön smälter bort.

Grattis Haag och Kalla! Silver är inte fy skam!

3 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Låter underbart! Hur är underlaget i skatås? Har inte varit där sen i nov tror jag.. :)

Snabba intervaller btw, grymt!

Rauer sa...

Möcke bra pass. Vilken klubb tränar du med? Hur ofta?

mina sa...

Andrea: Tackar! Underlaget är bra på åttan (de plogar varje eftermiddag på vardagar), men jag börjar tröttna på den nu. I skogen är det också rätt bra om man gillar snöpulsning. De andra spåren ska man nog undvika om man inte har skidor på sig :)

Rauer: jag tränar med IK-jogg en gång i veckan.